Use-Case e-commerce : Zoektocht naar de perfecte hardloopschoenen

Kim is een enthousiaste beginnende hardloper, op zoek naar haar eerste paar hardloopschoenen. AnswerPal is de  virtuele assistent op een e-commerce website gespecialiseerd in sportkleding.

Stap 1: De zoektocht begint

Kim heeft besloten om te beginnen met hardlopen en wil investeren in een goed paar hardloopschoenen. Ze is overweldigd door de verscheidenheid aan opties en merken die online beschikbaar zijn. Ze besluit de hulp van AnswerPal in te roepen op de sportkleding e-commerce website waar ze winkelt.

Stap 2: Ontmoeting met AnswerPal

Kim komt op de homepage van de winkel en ziet meteen een chatvenster: “Hoe kunnen we u vandaag helpen bij uw sportkeuzes?” Kim typt: “Ik zoek hardloopschoenen voor beginners.”

Stap 3: Vragen voor Personalisatie

AnswerPal reageert meteen: “Fantastisch! Laten we het perfecte paar voor u vinden. Kunt u mij iets meer vertellen over uw hardloopgewoonten en voorkeuren?” AnswerPal stelt vragen over Kims loopfrequentie, ondergrond waarop ze het meest zal lopen (weg, pad, spoor), en eventuele voetproblemen die ze heeft (zoals platvoeten of hoge bogen).

Stap 4: Aangepaste Aanbevelingen

Met Kims antwoorden stelt AnswerPal een lijst voor van vijf hardloopschoenen die perfect passen bij haar behoeften. Elk paar wordt vergezeld van een korte beschrijving van de schoen, de beste eigenschappen, en waarom het goed zou kunnen zijn voor Kim’s specifieke situatie.

Stap 5: Vergelijking en selectie

Kim kan de schoenen vergelijken op basis van de informatie die door AnswerPal is verstrekt, inclusief prijs, kleurenopties, en klantenbeoordelingen. AnswerPal biedt ook links naar gedetailleerde gidsen over hoe je de juiste hardloopschoenen kiest en hoe je de pasvorm kunt testen.

Stap 6: Aankoopbegeleiding en afronding

Nadat Kim haar keuze heeft gemaakt, begeleidt AnswerPal haar door het aankoopproces, biedt informatie over beschikbare maten, retourbeleid, en levertijden. AnswerPal vraagt ook of Kim geïnteresseerd is in aanvullende hardloopaccessoires zoals sokken of een app-abonnement voor looptrainingen.

Stap 7: Nazorg

Na de aankoop kan Kim bij  AnswerPal 24/7 terecht om  vragen te beantwoorden of ondersteuning te bieden bij eventuele problemen.

AnswerPal